Seiltur Ålesund – Bodø

Med de Syv Søstre i innseilinga til SandnessjøenDato: 31. mai – 10. juni 2004

Sted: Langs kysten av Norge fra Ålesund til Bodø

Organisert/privat: privat

Kart: sjøkart langs kysten

Hvem var med: Rune Solhøi og Einar Lieng

Mandag 31. mai: Ålesund – Myklebust (Harøya) – Sandøy – Ona – Søre Bjørnsund

Ona med Ona fyr30-35 NM, 7 timer. Var i land på Ona og oppom Ona Fyr. Et veldig koselig, lite øysamfunn, i alle fall for turister. La oss til for natta på Søre Bjørnsund, også en sjarmerende uthavn.

Tirsdag 1. juni: Søre Bjørnsund – Bud – Hustadvika – Kristansund

30-35 NM, 9 timer. Lå i gjestehavna i Kristiansund.

Avslapning på dekk på vei mot SoleimsundetOnsdag 2. juni: Kristiansund – Soleimsundet (mellom Tustna og Stabblandet) – langs Smøla – Hitra – Melandssjøen (på Hitra)

50 NM, 10 timer. Flott dag, og avslapning i hengekøye gjennom Soleimsundet. Så vindmølleparken på Smøla for vi slapp ut fiskesnøret utenfor Hitra. Hadde ikke mer enn sluppet det uti før det var en diger rugg på kroken, og middag for de neste par dagene var i boks!

På TarvaTorsdag 3. juni: Melandssjøen – langs Frøya – Tarva – Lysøysund

40 NM, 9,5 timer. Vi var i land på Tarva, der vi blant annet møtte på en gjeng med artige kuer av en eller annen spesiell rase (tror de het Herefordkuer). Tarva var en nydelig øy.

Soer-GjaeslingeneFredag 4. juni: Lysøysund – Stokksund – Foldahavet – Sør-Gjeslingene

62 NM, 12 timer. Lang og herlig dag på sjøen.

Lørdag 5. juni: Sør-Gjeslingene – Rørvik – Risøyvær – Dolumsundet – Fjølvika – Vennesund

46 NM, 9 timer. Eneste dag med herlig medvind – OG med Godvær!skikkelig regn og gråvær. Kan ikke få alt på en gang, men herlig med litt ruskevær også, så sydvesten kunne bli brukt!

Søndag 6. juni: Vennesund – Torghatten camping med tur opp til Torghatten (258 moh)

12-15 NM, 3 timer i båt. Vi la oss til ved Torghatten og fikk Torghatten utenfor Broennoeysundstrukket litt på bena med å gå en tur opp til Torghatten. Fantastisk skue utover alle småøyene og hele veien inn til Brønnøysund.

Mandag 7. juni: Torghatten – Brønnøysund – øst for Vega – forbi Vevelstad – Rødøya – forbi Alstadhaug – Sandnessjøen

Utsikt soer-vestover fra Roedoeya50 NM, 10 timer. Vi er kommet til Helgelandskysten på sitt beste! Sagn og myter og historier og fantastiske fjell- og øyformasjoner dukker opp etterhver som vi seiler oppover kysten. Vi gikk i land på Rødøya og gikk til toppen av denne, der vi hadde flott utsikt over Alstadhaug med de syv søstre i bakgrunnen. Disse kom enda mer til syne da vi seilte inn til Sandnessjøen i kveldssol.Paa vei til toppen av Lovund, fastlandet i bakgrunnen

Tirsdag 8. juni: Sandnessjøen – rundet Dønna – Lovund – Husøy på Træna

40 NM, 7,5 timer. Vi gikk også i land på Lovund, og jeg og Einar gikk opp til den 619 meter høye toppen for å nyte en panoramautsikt av de sjeldne! Rett før vi var oppe lettet det 7 havørner Traenarett under oss – utrolig flott syn! Vi så også ut til Træna som virket som landet bak de syv blåner da det dukket fram fra havtåka.

Onsdag 9. juni: Husøy – Sama (Sauna/Saima…?) på Træna – Selvær – Myken

27 NM, 5 timer. Vi seilte fra den ene Trænaøya til den andre, der vi gikk i land og inn til en 178kongegrotte blant blomsterenger. Et facinerende øysamfunn, Træna. Vi seilte helt ut til Myken, en uthavn et godt stykke vest for Svartisen. Også dette et øysamfunn der det fortsatt er fastboende, og spennende på sin måte. Vi kunne nyte midnattssola på sitt beste fra Myken.

Torsdag 10. juni: Myken – Bodø

60 NM, 10 timer: Jeg måtte inn til Bodø på torsdag kveld for å ta fly hjem fredag morgen for å rekke bryllup i Søgne. Distansen var ganske lang, og da sjansen bød seg til å haike med Helmut, Hilka og svigersønnen på sin Sun Odyssey 35 Jeanneau,  som likevel skulle til Bodø, var det greit for alle. Så fikk Rune og Einar bedre tid til å stikke innom Svartisen, Ørnes og ta seg litt bedre tid inn til Bodø. Jeg overnattet hos Liv Inger og Erlend som bodde i Bodø da.

Rune Solhøi seilte sommeren 2004 Norge rundt (inkl. kanalene gjennom Russland og Sverige), der venner og venners venner hadde muligheten til å hoppe på en eller flere etapper. Jeg var med fra Ålesund til Bodø – en nydelig seiletappe, der vi hadde ti av elleve dager med fantastisk flott vær, og en dag i ruskevær med dårlig sikt. Motvind og medvind var fordelt tilsvarende – ti dager motvind og en dag medvind. Seilte med Gorine, en Mikkel 30′.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s