Kajakktur Eydehavn – Risør – Tvedestrand

Kajakker klare for fine dager
Kajakker klare for fine dager

Dato: 10.-14. august 2005

Sted: Arendal – Risør – Tvedestrand

Arrangert/privat: Turleder KRIK Villmark

Kart:

Leid kajakker fra Padlespesialisten i Arendal (rett før Tromøybroa)

Hvem var med: meg (turleder), Anders N. Wik (turleder), Hege K. Olsen (aspirant), Eirik Elvestad (aspirant) +++

Onsdag 10. august: Eydehavn

Et plutselig regnvær...
Et plutselig regnvær...

Vi møtte opp kl fem ved det nye kulturhuset i Arendal. Derfra dro vi samlet ut til Eydehavn, ca 15 min østover, plukket opp kajakkene fra Padlespesialisten rett før Tromøybroa, fylte vann på flaskene på en bensinstasjon, og spiste is! Så kjørte vi ut ytterst til Buøya der vi slo leir for kvelden. Det var en flott plass med fine bukter. Eneste minuset var at vi neste morgen ble vekket av et par utsendte gressklippermenn fra fylkeskommunen, som sa at det ikke var lov å campe her… Men vi hadde hatt en flott kveld som begynte med sol, som ble plutselig (ett minutt etter siste telt var satt opp…) avbrutt av kraftig regnvær som slukket grillene fulle av pølser og maiskolber, og fristet halvparten av gjengen ut i sjøen. Regnet ble etterfulgt av torden og lyn, men det varte ikke så lenge, og vi fikk en fin kveldssamling uten regn. Før kveldssamlingen hadde en gjeng kjørt bilene tilbake til Arendal – i nærheten av busstasjonen, mens andre prøvde kajakkene eller bare satt og pratet.

Is hører til på kajakktur!
Is hører til på kajakktur!

Torsdag 11. august: Eydehavn – Store Buskjæret

Distanse: 8-9 km

Torsdag morgen var det litt grått, og etter morgensamlingen hadde vi litt instruksjon og øving på hvordan komme ut av kajakken og kameratredning. To og to gikk sammen, og etter ca halvannen time hadde alle både prøvd og sett på hverandre, og hatt det gøy! Vi begynte turen med å padle nord-østover på vestsiden av Flostaøya. Anders hadde hver dag dagens padletak, som ble øvet på i løpet av dagen. Vi padlet ut Kilsundet, stoppet på en bensinstasjon der og kjøpte is og fylte vann. Så padlet vi østover til Store Buskjæret. Vi hadde en fin ettermiddag med god mat, frisbee og bål. Vi satt opp lavvo og telt, og tre stykker sov ute.

Fredag 12. august: Store Buskjæret – Lyngør – Fieholmene (utenfor Risør)

Lyngør
Lyngør

Distanse: nærmere 2 mil

Fredag morgen da et par av oss skulle ta morgenbad kom en padler forbi. Vi lurte på om hun var på morgentur, men nei: ”jag har padlat från Grense Jakobselv…” Hun var ute på sin 74. dag da vi møtte henne, så nå var hun klar for å komme seg hjem til Sverige (se www.barbrolindman.com)! Folk syntes det hadde blitt litt lite padling dagen før, og var veldig klare for et litt lengre strekk, og utaskjærs. Så vi la ruta på østsiden av Sandøya og Askerøya før vi padla inn til Lyngør for en god lunsjpause i sola! Vi hadde også bestilt mat for lørdag og søndag som vi plukket opp i butikken på Lyngør. Fungerte veldig bra. Der fikk vi tips om at det var mange jettegryter ved Sildeodden, så vi la ruta om Sildeodden, og padlet i ganske rolig sjø til Fie-holmene på kvelden. Det hadde vært en fin og varm dag, og mange bada. Etterpå ble det et skikkelig sørlandsmåltid med reker og loff!

Lørdag 13. august: Fie-holmene – Jesøya

Nesten fremme
Nesten fremme

Distanse: nærmere 2 mil

Alle sov ute denne natta, men da vi våknet lørdag morgen hadde det blåst opp en del. Anders og Marie tok en prøvetur sørover igjen mot Sild for å sjekke forholdene, som vi betraktet som forsvarlige, men litt utfordrende. Deltakerne syntes det var veldig gøy å prøve seg i litt bølger, og fikk prøvd seg på det de hadde lært. Da vi kom til Græsholmen, tok vi av nordvestover, på baksiden av Risøya. Der var det en av deltakerne som visste om en nydelig bukt som vi tok en lang og god lunsj i. Det ble mye bading, og bl.a. øving på eskimorulle. Vi fortsatte på innsiden, fylte vann på Gjeving camping, og padlet så utover og innom Lyngør fra nordsiden. Deretter fulgte vi på nordsiden av Askerøy, og lekte hauk og due på et åpent strekk. Det ble en stille og nydelig kveld, og vi fant til slutt en flott odde på nordsida av Jesøya.  Denne kvelden ble det stort bål, og laks og poteter på bål og masse grønnsaker. Og bålet brant ut i de sene nattetimer, med den flotteste stjernehimmel over oss! Alle sov ute denne natta også.

Søndag 14. august: Jesøya – Tvedestrand

Polynese på vei inn til Tvedestrand
Polynese på vei inn til Tvedestrand

Distanse: 8-9 km

Søndag morgen var det litt grått, og idet vi satte oss i kajakkene kom det noen få drypp… Vi padlet sørover før vi rundet Apalen, og vendte nordøstover mot Tvedestrand. Vi hadde stille stund i kajakkene denne dagen, for det begynte å regne. Og da vi nærmet oss Tvedestrand, fant Hege på at vi må vel kunne ankomme med stil – følgelig ble det arrangert polynese med aspirantene som ledet an! Vi hadde flere runder på sjøen, både en og en, parvis, fire og fire kajakker ved siden av hverandre, ”tunnel” under årene osv!

Da vi ankom Tvedestrand i ett-tida, fant vi fram mat, og oppbruddets time kom i to-tida. Både deltakere og ledere var strålende fornøyde med turen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s