Reinsjakt på Dovre

Reinsjakt på Dovre med tillatelse til å felle en simle og en kalv. Det var lite rein i fjellet, men mange jegere. Vi så to enslige kalver, som begge endte i sekken til Lars Erik. Spennende langhelg på jakt.

Dato:  26. – 30. august 2015
Sted: Dovre; Skamsdalen inn mot Leirsjøtelet og fjellene rundt
Privat/organisert: privat
Hvem var med: Lars Erik, jeg og Varg
Overnatting: telt
Kart: Dovre (?) 1:50 000

Vi kjørte sørover til Lesja onsdag etter jobb, svingte inn Skamsdalen og parkerte ved Skamsdalsætri, ved enden av veien. Klokka var åtte da vi begynte å gå og det begynte å skumre. Vi gikk en liten time før vi slo leir ca 3 km på stien mot Lesjøen. Det begynte å regne kraftig, men vi fikk opp teltet før det ble for ille.

Dagen etter gikk vi videre opp mot Lesjøen og videre oppover langs Jori. Vi satte opp teltet ca 1 km nord for der vi krysset elva fra vest til øst, spiste lunsj og pakket dagstursekkene og gikk videre stien opp mot Leirsjøtelet. Vi hadde valgt å jakte i indre fellesområde, som startet et par km nord for teltet. Vi satte oss i fjellsiden på østsiden av telet, fant fram fjellduken og kikkerten og satt og kikket lenge. Vi så noen jegere men ingen rein, og gikk tilbake til teltet etter vi hadde sittet og speidet en stund.

Fredagen gikk vi nordover langs Storholbekken mot Storholet. Vi satt oss og speidet og spiste lunsj sørvest for Skulan. Etter vi hadde kokt kaffe og spist lunsj ser Lars Erik at det rører seg i vestsiden av Skulan, og vi ser en enslig kalv. Vi sniker oss innpå og får felt kalven.

Lørdagen går vi samme rute, men ser innom Storholet og går videre over Skulan og følger dalsøkket mellom høydene på 1549 og 1520 moh. Ca 500 meter før stien får Varg ferten av noe og vi ser en enslig kalv som løper oppover siden mot høyden 1549 moh. Lars Erik løper etter og får felt denne kalven også. I det vi går nedover starter regnet og vi er rimelig våte når vi når teltet.

Søndagen blir det en lat morgen før vi pakker sekkene inkludert to kalver og går nedover igjen til bilen. Vi så ikke flere reinsdyr enn disse to, men da vi kom nedover stien traff vi flere jegere på vei oppover som hadde sett en flokk på 2-300 rein krysse stien.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

2 kommentarer om “Reinsjakt på Dovre

  1. For noen flotte bilder du hadde tatt! 🙂 Høres også ut som om dere hadde en fin tur, gleder meg til flere innlegg fremover! 🙂

    1. Takk! Så hyggelig å høre😊 Nå ligger jeg litt etter med innlegg men da er det hyggelig med sånne kommentarer! Det kommer flere – nå også med en liten en som nå har rundet året, med på tur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s