Kajakktur i Bohuslän

Årets Valdrestur gikk for første gang til utlandet, nærmere bestemt til skjærgården på den svenske vestkysten, i Bohuslän. Fine dager, ikke rekord i distansepadling, men skikkelig kvalitetstid både til vanns og på land. Nydelig skjærgård å padle i og faktisk av og til fikk vi oppleve litt sommerlige temperaturer også! 

Dato:  30. juli – 2. august 2015
Sted: Bohuslän, Sverige; fra Fjellbäcka til Bovallstrand
Privat/organisert: privat
Hvem var med: Rita, Harald, Birgitte, Lars Erik og jeg
Overnatting: telt
Kart: Sjøkart

Vi treftes på Nordbysenteret og handlet inn til turen. Geir skulle egentlig også vært med men hadde forstrukket en muskel i armen og da ble padling litt vrient… Men han kjørte Rita og kajakk nedover så han fikk nå en bitteliten smakebit av turen.

Vi fortsatte derfra nedover til Fjellbäcka. Vi kjørte av fra E6 og inn på RV 63, langs sjøen. Vi fant en fin plass for å parkere biler og sjøsette kajakkene rett før selve Fjellbäcka; ved en bro rett før Mörhult. Harald og Lars Erik kjørte en bil nedover til Bovallstrand mens vi jentene ordnet med lunsj og pakking av kajakker. Da gutta var tilbake sjøsatte vi kajakkene og begynte å padle utover. Vi padlet på sørsiden av Valön og Hjärtarön og inn på østsiden av Kalvö. Der fant vi en fin stor bukt som vi la til i og fikk kajakkene opp på land. Vi fant også et fint flatt område inne i en furuskog der vi satte opp teltene. Det ble en nydelig kveld med måneskinn og vi satt ute på berget til langt utover kvelden.

I løpet av turen hadde jeg introkurs i kajakk med Rita og Lars Erik, så før vi satte av gårde måtte de øve på kameratredning. Temperaturene i vannet denne sommeren var langt fra rekordhøye, men her gikk det faktisk an. Vil tippe på en 16 grader. Så de bestod begge testen og så kunne vi alle padle videre i den nydelige skjærgården. Vi padlet sørover mot Hamburgö og valgte å passere på vestsiden, og inn kanalen på vestsiden av Lille Hamburgö (vet ikke om dette er riktig navn) blant annet på grunn av endel bølger . Der var det stille og fint og vi fant en finfin lunsjplass inne i kanalen på østsiden. Deretter padlet vi et lite stykke utaskjærs før vi svingte sørøstover inn til leden innaskjærs. Vi padlet videre nedover mot Heestrand og enda litt lenger sør til vi kom til en veldig koselig øy kalt Munkholmen. Her lå det allerede en seilbåt, men det hadde begynt å blåse kraftig opp og sør for Munkholmen var det et et åpent stykke hav. Så vi padlet inn og slo oss til her. Fantastiske svaberg – varme, myke og fine. Sola var kommet godt fram og vi hadde disko mens vi lagde mat – fredagstaco som seg hør og bør. Denne natta var det fullmåneskinn og helt klart, så vi lå alle ute under åpen himmel. Kanskje like greit for det var ikke noe sted å sette opp telt på øya – vi hadde dog prøvd å sette det opp vha klatrekiler. Helt bra ble det ikke men det stod nå neste morgen også.

Lørdagen våknet vi opp til et fantastisk vær – men mye vind. Vi fant da ut at vi tok en laaaang formiddag med mye kaffe, soling og bare nyting. Først et stykke ut på ettermiddagen løyet det såpass at vi fant det forsvarlig å krysse havstykket sørover. Etter dette var krysset padlet vi innover til Bovallstrand for å bunkre mer vann og kjøpe softis. Deretter padlet vi utover til Hallsö, en øy et par-tre km vest for Bovallstrand, med en lagune med sandstrand på østsiden og en gresslette bakom der. Jeg hadde tidligere campet der da Kristin og jeg var på kajakktur her i 2008. Vi slo opp teltene og i kveld var det Rita og Birgitte som lagde overraskelsesmiddag. Da de sa værsågod var det dekket opp til dét tapasbordet på en diger steinhelle nede i fjæra. Helt fantastisk!! Etter middag og kaffe og at vi hadde så vidt begynt å prate om å forflytte oss til teltene kom de første regndråpene.

Det ble en regnfull natt men vi var tørre og fine inne i teltene. Søndag morgen padlet Lars Erik og jeg inn til Bovallstrand, da vi skulle helt til Trondheim denne dagen. De andre tre sov litt lenger og fikk en litt utvidet padledag siden de «bare» skulle til Oslo.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s