Hamarøyskaftet

En helt fantastisk dag på et gøyalt, og relativt enkelt klatrefjell med utsikt over hele Lofotveggen og øyene utover og breene innover. Hamarøyskaftet (613 moh) er en slags tentakkel som stikker rett opp av landskapet på Hamarøy, der Knut Hamsun trådte sine barnesko.

Dato:  30. juni 2015
Sted: Stetind, Tysfjord, Nordland
Privat/organisert: organisert med guide fra Nordland Turselskap
Hvem var med: Lars Erik, jeg, Ruth, guide (Joel?)
Overnatting: dagstur
Kart: hadde ikke med, men det står litt om rutene i klatreguiden «Stetind og Narvik»

Etter at vi skuffende nok ikke kom opp på Stetind dagen i forveien hadde vi fått en bonustur til Hamarøyskaftet med Nordland Turselskap. Ruth, som også hadde meldt seg på turen til Stetind dagen før var også med. Vi våknet opp til knall blå himmel og vindstille. Vi kjørte fra Tranøy fyr der vi hadde overnattet og til foten av Hamarøyskaftet, til en parkeringsplass ved Halsen (der stien til Hamarøyskaftet begynner). Her møtte vi guiden og Ruth og begynte turen. Dette er en forholdsvis enkel klatretur, men ikke desto mindre fin! Vi gikk oppover stien ca 2-300 høydemeter med flott utsikt i alle retninger. Ved foten av selve «skaftet» tok vi på klatreutstyr og klatret oppover. Det var nok ikke mer enn en 4-er rute, men flere taulengder. Vi kom opp til et stuebord på toppen med en formidabel utsikt. Etter lunsj og sjokolade og lang pause rappelerte vi ned igjen. En herlig tur i flott vær. Kan gjerne gjentas, men trenger ikke da og tas med guide.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

En kommentar om “Hamarøyskaftet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s