Galdhøpiggen (2469 moh)

Tur til toppen av Norge – og for en dag!! Vindstille, sol og nydelig vær. En god del folk, forståelig nok med det været, og en finfin tur.

Dato:  16.-17. juli 2015
Sted: Galdhøpiggen, Jotunheimen
Privat/organisert: privat, men i taulag organisert fra Juvasshytta
Hvem var med: Bodil, Elisa, Lars Erik, jeg, Varg og Karo
Overnatting: Juvasshytta
Kart: turkart Jotunheimen vest (?) (1:50 000)

Vi kjørte fra Trondheim på torsdagen. Da vi tok av fra Dumdalen etter Lom kjørte vi oppover og oppover og kom inn i tåke og snøvær og dårlig sikt. Det var rundt 0 grader og det sluddet og var skikkelig surt da vi gikk ut av bilen ved Juvasshytta (1841 moh). Vi fikk likevel en koselig kveld på hytta med god 3-retters middag, lesing og kortspill.

Neste morgen kunne vi nesten ikke tro det vi så utenfor vinduet – knallblå himmel, sol, vindstille, noen få minusgrader og gnitrende hvit nysnø. Vi spiste en god frokost på hytta før det var oppmøte på plassen utenfor i nitida. Der fikk vi utdelt seler og så gikk vi oppover den godt merkede stien mot Styggebreen. Sola skinte og det var herlig å gå. Ved kanten av Styggebreen spiste vi lunsj før vi tok på selen og bandt oss inn i taulag på 20-30 personer i hvert tau. Deretter gikk det jevnt oppover breen. De siste 200 høydemeterne var vi på fast fjell igjen og løste oss ut av tauet. Deretter bar det opp siste bakken til toppen der vi ble belønnet med utrolig flott utsikt i alle himmelretninger.

Turen nedover gikk lett og vi var alle godt fornøyde da vi satte oss i bilen igjen. Vi kjørte ned til Lom der vi spiste pizza før vi satte Bodil på toget nordover mens vi andre reiste sørover til tur i Huldreheimen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

En kommentar om “Galdhøpiggen (2469 moh)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s