Reisadalen

021 - vi rakk elva like før den ikke var islagt lengerDato: 5. – 10. april  2004

Sted: Reisadalen i Troms og Finnmark, fra Saraelv til Kautokeino

Privat/organisert: privat, påsketur

Hvem var med: Liv Inger, Erlend, Solfrid, Sverre og jeg

Overnatting: telt og åpne gammer

Kart: M711 1:50 000, Ráisjávri, Cierte, Mollesjohka, Ráisduottarháldi og Guovdageaidnu

Mandag 5. april: Alta – Saraelv – Reisadalen

Vi tok bil og buss fra Alta til Storslett, videre ca 3 mil med taxi til Saraelv. Gikk 8 km oppover Reisadalen på elva. Overnatting i telt.

Foran Mollisfossen, Liv Inger, Solfrid, jeg, Sverre og Erlend

Tirsdag 6. april: til Voumadat

Gikk videre oppover elva. Overnatta i ei gamme, Voumadat. Vi møtte på åpen elv og hadde en god del styr med pulken… Vi så to flotte fosser, den siste het Mollisfossen, 269 meter fall og en av Nord-Europas største.

Onsdag 7. april: til Luvddiidvuopmi

jordgamma LuvddiidvuopmiVi fulgte dalen videre oppover, og gikk opp på vidda et stykke sør for Nedrefosshytta (Troms turlag) som vi passerte. Vi overnatta i ei gamme i det vi kom opp på platået, Luvddiidvuopmi, ca 470 moh.

Torsdag 8. april: til Reisavann

Oppe på viddaVi var kommet opp på vidda, så denne dagen gikk det rett fremover mot Reisavann. Vi møtte masse ryper på veien gjennom fjellbjørkeskogen. Vi gjorde et forsøk på å ta en snarvei over vannet, men råtten og dyp snø gjorde at vi snudde. Vi telta da vi endelig fant scootersporet ved Guovdavuohppi.

Fredag 9. april: til Kautokeino

Sverre fikk haik med en scooter de siste par milene til KautokeinoVi fulgte scootersporene, disse var veldig gode å gå med pulk i, og i tillegg var det veldig vanskelige smøreforhold. Vi tråkka løype ut fra scootersporene til «veien» som stod merket av på kartet. Dette viste seg å være en scooterløype. Sverre hadde fått veldig vondt i ryggen, og fikk haik med en scooter de ca 2 milene inn til Kautokeino – vi andre fikk en lang tur i scooterløypa, men traff blant annet på en morsom same! Vi traff Åshild og Martin i Kautokeino. Sverre og Martin kom med bil og hentet oss der scooterløypa tok slutt, og vi kjørte deretter ned mot Kautokeino, hvor vi fant en plass å slå opp teltene litt utenfor Sami radio.

VM i reinkappkjøring påskeaften i Kautokeino
Lørdag 10. april: Kautokeino – Alta

Påskeaften i Kautokeino er vel verdt et besøk. Vi fikk med oss VM i reinkappkjøring, Juuls sølvsmia, middag på kroa og Sami Grand Prix. Vi dro til Alta og Ongajoksetra på kvelden.

Vi hadde sol, sol og atter sol hele uka gjennom. Det var et enormt dyreliv i Reisadalen. Vi så enormt mye spor, inkludert jerv, men lite dyr. Oppigjennom dalen er det noen åpne gammer som tilhører Statskog, som det er mulighet, og veldig koselig å overnatte i. Ellers traff vi ingen folk før vi kom til scooterløypa nær Kautokeino.

Påskeaften i Kautokeino

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s