Tafjordfjella vest

Påskerast i Tafjordfjella, på vei ned fra TorsnosiDato: 9.-12. april 2006, første del av påska

Sted: Tafjordfjella: Billingen om Veltdalen og ned til Grotli.

Privat/organisert: Privat

Overnatting: DNT hytter (selvbetjente)

Hvem var med: Solfrid Lindøy, Sverre Lindøy og jeg

Kart: xx 1:50 000

TorsbuSøndag 9. april

Vi tok bussen fra Stryn og opp til Billingen, et lite hyttefelt med et busstopp, midt på Strynefjellet. Første dag gikk vi fra Billingen og oppover Torsbudalen og til Torsbu (DNT hytte, DNT Oslo og omegn, selvbetjent). Første mila gikk strålende i fint vær og godt føre, men da vi startet på de siste 5 km og oppoverbakken til Torsvannet, ble det utrolig trått føre og det begynte å sludde. Det var herlig å komme inn på Torsbu.

Utsikt med Veltdalshytta i forgrunnen og Torsnosi bak til venstreMandag 10. april

Vi hadde en lang morgen på Torsbu og venta på at været skulle bedre seg. Det var veldig flatt lys og ganske dårlig føre. Vi fulgte stikkene ca 1 mil opp Kariløyfti til Veltdalshytta (ca selvbetjent DNT hytte, Ålesund-Sunnmøre turistforening – hyttene til ÅST er veldig godt utstyrt matmessig, med bl.a. bacalao).

Vel framme på DanskehyttaTirsdag 11. april

Vi gikk fra Veltdalshytta til Danskehytta (ca 2,5 mil ?). Det var skiftende vær, en del vind i høyden, men klarnet opp og ble nydelig vær utover kvelden. Vi begynte fra Veltdalhytta (ca 1200 moh?), og gikk oppover mot Torsnosi og krysset et pass på 1700 moh, før vi rant ned igjen en del hundre meter. Vi gikk videre opp et par hundre meter til Grøn…vannet, og krysset dette mot Danskehytta (selvbetjent DNT hytte, Ålesund-Sunnmøre Turistforening, bygget på midten av 90-tallet etter bidrag fra noen dansker). De siste par km til Danskehytta kan ta motet fra enhver, da man skal opp to veldig bratte bakker helt på slutten av dagen… Når du tror du er oppe etter den første bakken, kommer det sannelig en til! Men å være på Danskehytta, med utsikt og alt var verdt det!

Rett før siste nedkjøring mot GrotliOnsdag 12. april

Vi gikk fra Danskehytta og ned til Grotli, ca 9 km. Her er det litt flatt de første kilometerne, og så bare nedover resten, der vi renner i/ved siden av Grotli alpinanlegg helt siste delen. Det er hotell og restaurant/veikro på Grotli, som var et bra sted å være mens vi venta på bussen tilbake til Stryn igjen.

Vi traff kun 11 personer fra lørdag til onsdag, et lite gått område første del av påska virka det som. Det var stikka løyper hele veien, og fra Danskehytta til Grotli var det oppkjørte spor også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s