Påskeklassiker Tafjordfjellene

Dato: 4.-9. april 2007

Sted: Grotli – Veltdalen – Billingen

Organisert/privat: Turleder KRIK Villmark

Kart:

Hvem var med: meg (turleder), Harald Gjerdahl (turleder), Kristoffer Vikebak Larsen (aspirant) +++

Turen startet fra Hamseviki, ca 5 km vest for Grotli fredag kveld. De fleste kom østfra, med felles transport fra Oslo, mens ei kom vestfra med bussen. Vi overnattet rett ved parkeringsplassen første natta – både i telt og under åpen himmel og fullmåne!

Våknet lørdag morgen til solskinn, men kaldt. En presentasjon av hverandre, forventninger til turen, informasjon om KV og ruta før vi startet. Lørdag, søndag og tirsdag var det solskinn og etterhvert litt skyer og lite vind, kaldt når ikke sola var fremme, men likevel var folk gode og varme om nettene.

Turen gikk fra Hamseviki over Fremste Vikvatnet og Skrådalsvannet, og slo leir i Skrådalen. Søndag gikk vi opp til 1700 meter mot Torsnosi, før en flott nedkjøring til Veltdalsvann, og slo leir ca 1 km forbi Veltdalshytta. Mandag var vi i basecamp, og noen prøvde seg opp mot Karitind i tåke og vind (kom opp til 1635 moh) mens andre tok dagen med ro med kortere eller lengre opphold på Veltdalshytta. Planen var å dra ned til Billingen onsdag morgen, men vi hørte at det var meldt storm på onsdag, så vi bestemte oss for å gå ned til Billingen tirsdag kveld. Vi hadde en lang og flott tur ut Torsdalen før vi kom frem til Billingen i åttetida, og fikk kommet oss ned fra Strynefjellet før stormen satte inn for fullt på torsdagen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s