Porsangerfjorden

Dato: 11. – 14. mai 2004

Sted: Porsangerfjorden, fra Sandvik til Stabbursneset

Organisert/privat: organisert, friluftsliv Høyskolen i Finnmark

Kart: xx 1:50 000

Hvem var med: Hele klassen, delt i tre grupper. Min gruppe: Geir (Kokken), Eirik, Bernt, Andreas, Marianne, Ann Helen, Richard, Pål, Tor

Tirsdag 11. mai: Kajakk fra Sandvik om Trollholmsund ned til Stuora Jatka

Ca 12-15 km padling. Nordlig vind, 5-7 m/s. Litt bølger. Avgang Sandvik kl. 11, ankomst Jatka kl. 19-20. Vi padlet gjennom Trollholmssundet og soppet og så på Dolomittsteinene. På Jatka gikk vi rundt øya, så mange sel (steinkobber) og ærfugl. For det meste sol, noen skyet og et par snøbyger.

Onsdag 12. mai: Base på Jatka

Nordlandsbåt, to båter med råseil og vår båt med sneseil og fokk. Nordvestlig vind, 7-10 m/s og litt bølger. Vi seilte sør om Jatka, så nordover til Reinøya, der vi gikk i land. Vi gikk rundt Reinøya og ventet på flo før vi satt ut båtene i syvtiden om kvelden. Men vestlig sterk vind og bølger gorde at vi ikke kom oss over fjorden, og vi gikk i land på Mammal, rett sør for Reinøya for å vente på at vinden skulle snu eller det skulle løye. Vi ventet og ventet, brant bål og gikk rundt på øya. Det kom både snøbyger og tåke innimellom, og vi bygget gapahuk av seilene, og lette etter måkeegg for å få noe å spise… Først kl. 0500 neste morgen var det løyet nok til at vi kunne komme over fjorden. Med vår båt seilte vi over, men råseilbåtene rodde over til østsiden av Jatka. Det tok en drøy time å komme over fjorden. Vi var tilbake kl. 0700, etter en ca 20 timers dagstur…

Torsdag 13. mai: Jatka – Stabbursneset

Vi sov til kl. 1200. Spiste gårsdagens middag og spilte yatzy. Kl. 1700 var vi klare til å padle med kajakkene over til andre siden av fjorden, vestover denne ganga, langs med E6. I motsetning til gårsdagen var det blikkstille på vannet og vi brukte ca 2 timer over. Fint vær, litt skyer og snøbyger tidligere på dagen. Vi dro ned til Stabbursnes og sov i gammene ved museet.

Fredag 14. mai: Fugletitting på Stabbursneset

Opp til kl. 10 for å få omvisning på museet. Deretter dro vi utover på Stabbursneset og kikket på fugler. Et veldig flott sumpområde, der vi fant flere drevne fugletittere, og fikk låne kikkerter og sett sjeldne vadefugler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s