Lyngsalpene

Dato: 6. – 9. mai 2004

Sted: Lyngsalpene

Organisert/privat: organisert, Halddetoppen Telemarkslaug

Kart: xx 1:50 000

Hvem var med: Sanna, Madeleine, Anna Birgitta, Morten, Ruaraidh, Arvid, Bjørn, Øyvind, Jon Vidar, Jan Øyvind, Knut Sverre, Stefan, Ørjan, Kathrine, Lasse, Tore

Torsdag 6. mai: Alta – Svensby

22 mil fra Alta til Olderdalen. Tok ferje 40 min. over til Lyngseidet, kjørte 25 min. til Svensby der vi bodde i hytter vi leide.

Fredag 7. mai: Fastdalstind (1275 moh)

Vi kjørte tilbake til Lyngseidet og så litt nordover. Bilene kjørte opp  til ca 200 moh. Vi gikk på beina oppover til ca 500 moh før vi tok på oss skiene og gikk opp til Fastdalstind. Knallvær – shorts og singlet, ingen skyer og en utrolig utsikt.

Lørdag 8. mai: Istind (1495 moh)

Lørdag nok en fantastisk shorts- og singletdag. Vi gikk opp Storura opp mot Urdkjerringa, opp til Istind på vestsiden, opp en smal dal og bre.

Søndag 9. mai: mot Kavringtind (1289 moh)

Kl. 11 starta vi å gå fra parkeringsplassen på Lyngseidet oppover mot Kavringtind. Været hadde snudd totalt, det var blitt kaldere, surere, våtere og tåkete. Vi gikk opp på beina til ca 700 moh og gikk 2-300 høydemeter lenger opp på ski. Snudde for å rekke ferja over til Olderdalen, og rant helt ned til 290 moh, som medførte mye «flekk- og lyngkjøring» – gøy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s