Jotunheimen vest – Utladalen

Dato: 8.-13. sept 2006

Sted: Jotunheimen

Rute: Fjellfilmfestivalen på Turtagrø med tur videre over Fannaråken og ned Utladalen. Overnatting i telt på Turtagrø, på Skogadalsbøen og på Ingjerdsbu

Organisert/privat: privat

Kart: xx 1:50 000

Hvem var med: Rita, meg

Fredag 8. – mandag 11. september: Fjellfilmfestivalen på Turtagrø

Lørdag: Turledersamling DNT ung med metrolog Øyvind Nordli. Tur til Galdehøpiggen (2469 moh) fra Juvasshytta, over breen.

Søndag: Etter festivalen var over (ca kl. 1500) tok vi en liten tur bak hotellet, på stien som går mot Stølsdalen (selvbetjent DNT hytte)

Mandag 11. september: Turtagrø (884 moh)- Fannaråken (2068 moh) – Keiserpasset – Skogadalsbøen

Vi fulgte stien inn Helgedalen opp på Fannaråken (4 timer inkl. pauser). Nydelig utsikt alle veier! Hytta (Norges høyestliggende betjente turisthytte, DNT Oslo og omegn) var nettopp stengt for sesongen. Vi fortsatte ned mot Keiserpasset og gikk til Skoadalsbøen (4 timer nkl. pause og bad). Det var veldig fint å gå over Fannaråken, viket ikke så fint å gå i Styggedalen (alternativet hvis man vil til Skogadalsbøen men ikke oppom Fannaråken), ganske steinete. Det var en nydelig dal siste biten mot Skogadalsbøen. Skogadalsbøen er en veldig koselig hytte. Denne sesongen var den åpen til 17. september sombetjent hytte (selvbetjent etter dette). Traff et artig elglag fra Luster.

Tirsdag 12. september: Skogadalsbøen – Ingjerdsbu

Nydelig tur, flott utsikt til Hurrungane hele tiden. Fra ca 700 moh til 1300 moh (nesten oppe på Friken), og ne igjen til ca 700 mo. Ingjerdsbu, koselig ny hytte, litt lite hvis flere personer der. Vi gikk en liten tur bort til Vettisfosen og plukket blåbær – masse og store! På Ingjerdsbu traff vi også en storfamilie, der noen var på Falketind (de brukte ca 15-16 timer t/r). 5 timer inkl. pause og blåbærplukking.

Onsdag 13. september: Ingjerdsbu – Vetti Gard – Avdalen – Hjelle (-Øvre Årdal)

Litt regn. Bratt nedstigning på ca 300 meter til Vetti gård. Veldig koselig sted! Tok en avstikker opp til Avdalen (ca 20 min. en vei), en fjellgård (DNT – betjent sommeren og selvbetjent resten av året) med utrolig flott beliggenhet (les mer på: http://www.avdalen.no) før vi gikk ned til Hjelle og fikk haik med en sauebonde ned til Øvre Årdal hvor vi tok bussen tilbake til Oslo igjen.

Ganske varmt disse dagene, men kaldt på kvelden! Store og mange blåbær!

Utladalen

Utladalen er en utrolig flott og frodig dal som er en av inngangsportene til Jotunheimen, med en mengde 2000-metertopper som omkranser dalen. Les mer om Utladalen her: http://www.avdalen.no/avdalen/index.php?le1=5&la=NO

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s