Gaustatoppen

Morgenstund HAR gull i munn!
Morgenstund HAR gull i munn!

Dato: 16.-17. februar 2007

Sted: Gaustatoppen (1883 moh), Hardangervidda

Organisert/privat: privat

Kart: Gaustatoppen 1:25 000 i turkartserien fra Ugland It, 1614 IV Rjukan 1:50 000, Hardangervidda 1:100 000

Hvem var med: Lars Haugli, Mette Haugli, Mona Stusvik, Sverre Ellingsæter, meg

Lørdag 16. februar

Vi kjørte fra Oslo og hentet Lars og Mette på toget i Kongsberg. Vi kjørte så langt vi kom oppover mot Gaustatoppen, på veien fra Rjukan over mot Tuddal. Vi parkerte rett ved den vinterstengte bommen og gikk på ski noen hundre meter opp i bakken og slo opp teltleir og laget bål om kvelden. Det var tett tåke, som letta utover kvelden.

Mona på vei til Gaustatoppen
Mona på vei til Gaustatoppen

Søndag 17. februar

Vi våknet opp til nydelig vær, tok på oss skiene og gikk oppover mot toppen fra østsiden. Lars og Mette snudde underveis, mens vi andre tre fortsatte mot toppen. Flott utsikt utover, det sies at på virkelig fine dager kan man se 1/6 av Norge fra Gaustatoppen! Det blåste godt, så vi stuet oss sammen med en gjeng andre inne i forganga til Gaustatoppen Turisthytte (Telemark Turistforening).

Gaustatoppen Turisthytte
Gaustatoppen Turisthytte

Hytta var stengt nå, men er betjent og har enkel servering av vafler, kaffe og drikke hver dag i påsken og sommersesongen fra  til midten av september, samt noen helger i september/oktober. Det er også mulig å overnatte i sesongen, men dette må bestilles på forhånd telefon 35 09 41 50. Gaustatoppen Turisthytte ble satt opp allerede i 1893, og er bygget av naturstein fra selve toppen. Hytta er utvidet og fornyet innvendig de siste årene, blant annet med en ny kafé.

Det er mange flotte renner ned fra toppen, men relativt stor skredfare var medvirkende til at vi rant ned bortover eggen sørover, før vi snudde østover og hadde en lang, herlig nedfart i fint føre – noe nysnø, men litt skavlete innimellom.

Gaustatoppen Turisthytte sett ovenfra, i retning sørover
Gaustatoppen Turisthytte sett ovenfra, i retning sørover

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s