Kajakktur Høvåg – Arendal

Homborsund fyr i bakgrunnen
Homborsund fyr i bakgrunnen

Dato: 2.-6. august 2006

Sted: Høvåg – Arendal

Organisert/privat: Organisert, turleder KRIK Villmark

Kajakkleie hos Black Hawk i Grimstad, ca 600 kr/kajakk for fem dager.

Hvem var med: meg (turleder), Kristin W. (turleder), Torbjørn V. (turleder), Harald S. (aspirant), Åshild Hjørnevik, Reidar, Erling, Åse, Åse Iren, Hildegunn, Eivind, Sigmund, Åshild, Ruth Marie, Per Eivind, Cathrine, Marte

Padleturen på Sørlandet gikk i år fra Høvåg ved Kristiansand, østover gjennom Blindleia, innom Lillesand, forbi Homborsund og Grimstad, og til slutt gjennom Galtesund inn til Arendal. Bortsett fra første kvelden hadde vi i år et fantastisk vær med sol og så godt som vindstille hver dag, nesten tropenetter og veldig bra badetemperaturer.

Onsdag 2. august: Blikksundbroa – Sandøya i Gamle Hellesund

Distanse: ca 2-3 km

Vi møttes klokka 1700 onsdag ettermiddag ved Fjordkroa i Høvåg. Fordelte kajakker og utstyr, og sjøsatte i Isefjærfjorden like ved Høvåg kirke (Kassen, rett før Blikksundbroa). Fint sted å starte fra, og vi parkerte bilene ved gravplassen. Padlet bare et lite stykke ut til Sandøya ved Gamle Hellesund, og overnattet her. ”Ok” overnattingsplass, men kajakker og utstyr blir liggende uvoktet. Soveplassen er midt inne i skogen, men vi gikk over øya til en gammel skole som nå blir brukt som speiderplass – plen og utsikt! Friareal og wc.

Torsdag 3.august: Sandøya – Blindleia – Skauerøya

I Blindleia
I Blindleia

Distanse: 13-14 km

Vi startet dagen med kameratredning og lignende på Sandøya. Deretter første ordentlige padleøkt retning østover i Blindleia. Lunsj tok vi i ”Nilen” sørøst av Furøya, bra lunsjplass. Vi padlet resten av Blindleia på ettermiddagen, og fant overnattingsplass i ei vik sørøst på Skauerøya rett før Lillesand. Grasslette, strand, svaberg, bålplass, god plass både til telt og kajakker, god utsikt, bra overnattingsplass.

Fredag 4. august: Skauerøya – Lillesand – Homborsund fyr

Distanse: 10-15 km

Vi starter dagen med øving på støttetak pluss lek og konkurranse (hauk og due og stafett med kajakkene), padlet deretter inn til Lillesand, via utsiden av Skauerøya (var endel bølger og vind) for is og handling. Padlet ut gjennom Grunnesund og videre den indre leia på innsiden av Auesøya videre østover, og tok en lang lunsj på vei ut igjen på nordsiden av øya, ved Vessøya. På kvelden stilnet vinden helt, og vi padlet siste strekket utaskjærs rundt Homborøya. Fantastisk nydelig! Vi overnattet på Homborsund fyr, på gressplenen nede ved naustet. Fantastisk fin overnattingsplass i finvær!! Veldig hyggelig vertskap, og vi overnattet gratis på teltsletta, pluss fikk låne wc. Gode sletter å sove på og mulighet forå legge seg inn i båthuset for natta (50 kr pr. pers).

Lørdag 5. august: Homborsund fyr – Jerkholmen

Jerkholmen i morgenstemning
Jerkholmen i morgenstemning

Distanse: drøye 2 mil

Padlet utaskjærs mot Grimstad på formiddagen, utaskjærs til Håøya, gjennom Rivingsgapet, opp på østsiden av ytre Maløya og inn og hadde lunsj lunsj i Leikholmsund, ei vik på nordsiden av Ytre Maløya. Bra lunsjplass med strand og grasslette, og plass til leik og moro. Friareal, litt mye folk, men fint å ta opp kajakkene. Etter lunsj padlet vi gjennom Hesneskanalen, forbi Fevik og Hasseltangen og videre østover mot Jerkholmen der vi overnattet. Fin overnattingsplass med gooo plass, både strand, grasslette og mulighet for bål.

Søndag 6. august: Jerkholmen – Arendal

Distanse: ca 8 km

Etter en særs sosial morra og formiddag med felles frokost, stratego, freesbee, evalueringsmøte ++ kom vi omsider på vannet. Vi padlet på utsiden av Hisøya og inn Galtesund mot Arendal. Vi avsluttet turen på brygga foran det gamle rådhuset, rett vest for Pollen, kort vei til både buss og is.

Andre overnattingssteder:

– Mulighet for overnatting på ytre Maløya, fin grønn, stor sette og strand, men mye båter

– Mulighet for å overnatte på Auesøya. Midt på er det en stor, åpen, grønn slette som er friområde

Hele gjengen i Arendal
Hele gjengen i Arendal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s