Kajakktur på Telemarkskanalen

Dato: 2.-6. juli 2008

Sted: Telemarkskanalen, strekningen Lårdal – Ulefoss

Organisert/privat: Turleder KRIK Villmark

Kart: ”Bandak”, 1513 I, ”Seljord”, 1613 IV, ”Bø” 1613 I

Priser på slusene: 50 kr pr kajakk for store grupper. Båttransport av kajakk kr. 100 pr. båt, drøye 400 kr for en person med båt Ulefoss – Lårdal (ca kl 1100 – 1830)

Leide kajakker hos Telemark kanalcamping, http://www.telemarkkanalcamping.no/, 950 kr/kajakk ons-søn. De har også minibuss for å kjøre kajakker/personer fra Ulefoss-f.eks. Lårdal (ca 2500 kr).

Hvem var med: meg (turleder), Lars Haugli (turleder), Ottar Salvigsen (aspirant), +++

Kajakkturen i Telemarkskanalen startet ved Lårdal camping og endte ved Ulefoss sluser, totalt drøye 70 km (ca 0 + 20 + 20 + 20 + 10). Været holdt seg perfekt med høy solfaktor alle dagene med unntak av søndagen hvor det startet med litt lett yr og endte med plaskregn idet vi ankom Ulefoss.

Vi møtte onsdags ettermiddag kl 1600 + ved Ulefoss sluser med unntak av et par mindre forsinkelser. Telemark Kanal Camping (TKC) ordnet med minibuss og henger med plass til 8 kajakker til Lårdal. Marie og Lars V. reiste opp tidligere på dagen og tok båten fra Ulefoss til Lårdal med resterende kajakker som TKC ikke fikk plass til på hengeren.

Vi hadde 2 padleøkter hver dag med en god pause innimellom med ord for dagen med et påfølgende stille kvarter++. I tillegg ble deltakerne utfordret i å finne frem historiske lokale fakta fra medbragt bok som ble fremført i pausen. Om kvelden var det bading, terping på kajakk-velt og eskimorulle for så deretter å lage seg middag + dessert. Vi ble delt opp i 5 kokelag, 3 stk. på hver av gruppene.

Vi hadde med en gjeng særdeles positive deltakere som gjorde turen ekstra fin å gjennomføre.

Overnattings- og lunsjplasser fra Lårdal til Ulefoss, for en gruppe på 15 pers:

– Lårdal camping (kr.100 pr. telt) – fin bukt å øve på kameratredning i
– Lindeviki (”Bandak”, 1513 I, 855 606)– etablert leirplass med toalett og flatt for telt og bålplass. Litt trangt å få opp alle kajakkene, men det gikk. Eneste sted å gå i land på nordsiden av Bandak fra Lårdal til Strauman
– Litveit (”Seljord”, 1613 IV, 808 711) – flott og stor leirplass og slette. Utedo uten vegger rundt. Fin bukt.
– Jarpøy (”Seljord”, 1613 IV, 810 712) – vissnok veldig fint både å raste og campe her
– Sandviki (”Seljord”, 1613 IV, mellom 790 og 805, 730 og 750 – fine strender og plasser å campe og raste
– Bukkøy (”Seljord”, 1613 IV, sørøstsiden – stor strand, visstnok utfartssted for Kvitseidinger
– (Liabukti ”Seljord”,1613 IV, 765 785 – strand til Hans Olav Velle som var deltaker)
– Fjågesund – rasteplass. Her er det også en landhandel som har kun det nødvendigste – usikkert hvor lenge den består… går i land på sørsiden av broa
– Mellom Vik og Finnsand på Flåvann (”Seljord” 1613 IV, 739 860) – en liten strand for rasting?
– Grimnesodden (”Seljord” 1613 IV, 730 909) – fantastisk sandstrand med bukt foran, hadde sola helt til den gikk ned – bodde på østsiden. Lite sol om morgenen da…
– ”Hundehola” (”Bø” 1613 I, 734 934) – grotte som to personer kan padle inn i samtidig
– Teigen (”Bø” 1613 I, 739 956) – fin strand og bukt å raste på, kanskje litt vanskeligere å finne teltplass. Er i nødsfall en campingplass på nordsiden av Flåvann, rett over denne bukta
– Flåbygd – visstnok landhandel
– Hogga sluse – best å raste på nedsiden? Ikke så koselig på oppsiden, en grusvei
– Kjeldal sluse – fint å raste på toppen
– Lunde sluse – ute- og inneservering, Lunde camping, fint å raste og greit å bære kajakkene over
– Evja (”Bø” 1613 I, 725 102) – perfekt sted å campe. Stor, stor strand og gressplen, toalett. Det står camping forbudt, men er nok bare for bobiler. Traff noen lokale som sa det er veldig vanlig at kajakk- og kanopadler camper her. Vi var helt alene.
– Vrangfoss sluse – ikke så fin å stoppe verken før eller etter, men kanskje heller etter enn før, men vanskelig å få alle kajakkene opp.
– Eidsfoss sluse – fin å gå i land på både på toppen og bunnen. Kanskje finest på bunnen i fint vær, med gode badeplasser. Men kanskje litt lite sted for å få opp 15 kajakker. Da er det bedre på toppen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s