Kajakktur Høvåg – Grimstad

Dato: 25.-29. juli 2007

Sted: Høvåg – Grimstad

Organisert/privat: Organisert, turleder KRIK Villmark

Kajakker leid hos Black Hawk i Grimstad, ca 600 kr pr. kajakk for fem dager. Men noe problemer med å få utlevert kajakkene i tide.

Hvem var med: meg (turleder), Kristin Wennesland (turleder), Harald Songe (turleder), +++

Padleturen på Sørlandet gikk i år fra Høvåg rett øst for Kristiansand, østover gjennom Blindleia, innom Lillesand, forbi Homborsund og avsluttet i Grimstad. Vi ble liggende værfast en dag utenfor Lillesand pga svært mye vind. Vi hadde det meste av vær, og mye vind, men heldigvis medvind hele veien.

Onsdag 25. juli: Bliksundbroa – Sandøya i Gamle Hellesund

Distanse: 2-3 km

Vi møttes klokka 1700 onsdag ettermiddag ved Fjordkroa i Høvåg. Det var blitt en del forsinkelser når vi skulle hente kajakkene, så disse kom ikke før nærmere kl. 1900. Vi dro ut til Kassenkanalen ved Bliksundbroa der vi skulle sjøsette kajakkene, og hadde en introduksjon av sjøsetting og kajakkpadling, fordelte utstyr, og ble kjent. Fint sted å starte fra, og vi parkerte bilene og kajakktilhengeren ved kirkegården til Høvåg Kirke (fin og bortgjemt). Padlet bare et lite stykke ut til Sandøya ved Gamle Hellesund, og overnattet her. Fin overnattingsplass, men kajakker og utstyr blir liggende uvoktet. Soveplassen er midt inne i skogen, men vi gikk over øya til en gammel skole som nå blir brukt som speiderplass – plen og utsikt, ingen regn og vi hadde sen middag og samling ute.

Torsdag 26. juli: Sandøya – Skauerøya

Lunsjplass i Nilen
Lunsjplass i Nilen

Distanse: ca 15 km?

Vi startet dagen med kameratredning og lignende på Sandøya. Deretter første ordentlige padleøkt retning østover i Blindleia. Lunsj tok vi i ”Nilen” sørøst av Furøya, bra lunsjplass. Vi padlet resten av Blindleia på ettermiddagen, og fant overnattingsplass i ei vik sørøst på Skauerøya rett før Lillesand. Grasslette, strand, svaberg, god plass og utsikt, bra overnattingsplass. Det regnet litt under kameratredninga og litt under første økt før lunsj, men ellers opphold og til tider sol. Regn på kvelden, og det begynte å blåse kraftig opp utover natta.

Fredag 27. juli: værfast på Skauerøya

Litt vindfullt
Litt vindfullt

Vi var oppe et par ganger på natta og redda en kajakk som lå og drev, det hadde blitt betydelig høyere vann og svært kraftig vind sør-vest fra. Vi bestemte oss for å bli liggende på Skauerøya en dag, og heller ta dagsturer pga meget sterk vind og store bølger, og ruta gikk videre ut mot Homborsund. Tre stykker dro inn til Lillesand på formiddagen og ordnet noen praktiske ting samt handlet maten vi hadde bestilt hos Kiwi Lillesand (bl.a. reker og laks). De som ble igjen på øya hadde en rolig morgenstund med lang frokost, desserten fra dagen før, slakk line og kaffe før vi tok en økt i den rolige bukta på nordsiden av øya. Her lærte vi støttetak og øvde på kameratredning/redning med årepute, og hadde stafett og lekte hauk og due med kajakkene, noen prøvde seg også litt i bølgene. Denne dagen slo regnet seg av og på kontinuerlig. På ettermiddagen padlet de fleste en tur inn til Lillesand for å kjøpe is, mens tre stykker dro ut i bølgene. På kvelden var det opphold, reker og bål!

Lørdag 28. juli: Skauerøya – (Homborsund fyr) – Homborøya

Homborøya
Homborøya

Distanse: ca 15 km ?

Vi padlet den indre leia på innsiden av Auesøya videre østover, og tok en lang lunsj på vei ut igjen på nordsiden av øya. Etter en lang lunsj inkludert strategileken Stratego padlet vi videre ut til Homborøya, litt innimellom holmene før vi fant en fin leirplass på nordsiden av øya. Halvparten padlet en ettermiddagstur ut til Homborsund fyr. På kvelden var det bål i fjæresteinene og et fantastisk måltid med laks, poteter og grønnsaker på bål. Stjerneklart og fullmåne på kvelden.

Søndag 29. juli: Homborøya – Grimstad

Distanse: ? km

En fantastisk morgen med sol fra klar himmel (meget sjeldent fenomen sommeren 2007…) og morgenbad. Frokosten ble et delemåltid med restene til alle. Vi padlet utaskjærs mot Grimstad og gikk i land til på bryggene til venstre for gjestehavna. Det gikk helt greit, selv om det ikke var det beste stedet å gå i land.

Morgenstund
Morgenstund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s