Påskeklassiker Hardangervidda

Foto Karsten Dax

Dato: 14.-19. mars 2008

Sted: Finse – Ustaoset

Organisert/privat: Turleder KRIK Villmark

Kart:

Hvem var med: meg (turleder), Kristoffer Vikebak Larsen (turleder), Steinar Andreassen (aspirant), +++

Turen gikk fra Finse fredag kveld og endte opp på Ustaoset onsdag formiddag, 5 overnattinger. Vi startet med 12 deltakere, to ledere og en aspirant. Fem flotte dager på Hardangervidda nord-øst ventet oss. Mye sol, en del vind – tidvis opp i kuling – ganske kaldt (-5 til -15 grader), en ettermiddag uten sikt, vindfulle lunsjer, en skade, koselige kvelder og måneskinn, telthygge, Påskeevangeliet, gode samtaler og flotte minner. Overnattet sør på Finsevann første natt – gikk fra Finse til litt før Finnsbergvannet nordvest for Krækkja andre dag – gikk forbi Krækkja og ned til Rv7 ved Halne Fjellstue andre dag – fortsatte nord-østover og slo leir rett sør for Lægreidvatnet tredje dag – gikk på sørsiden av Monsbunuten og fortsatte over Monsbuhæe og over mot Ustaoset fjerde dagen, slo leir i lia ved Ustebergstølen et par km sør for Ustaoset femte dagen – lang morgen og dro ned til toget ved Ustaoset siste dagen.

Vi startet dagene med vekking halv syv, og var av gårde halv ti-ti hver dag. Deretter gikk vi 1,5 – 2 økter á ca 45 min før lunsj kl. 1200 – 1230, hadde en lang lunsj (noen dager kanskje litt for lang…) med ord for dagen der vi gikk gjennom hver dag av påskeevangeliet og hadde stille stund. Vi gikk et par økter etter det før vi slo leir i fire-femtiden.

Foto: Karsten Dax

Første, andre og noe siste dag gikk vi på stikket løype, og nokså ”trafikkerte” ruter, mens tredje og store deler av siste dagen gikk vi utenfor stikket løype. Begge deler bra og fint med variasjon. Andre dagen blåste det opp til lunsj, og det ble svært dårlig sikt siste del av dagen. Vi måtte gå meget tett, og hadde nesten en forfrysning. Endringen i været medførte også til at vi endret ruten, og gikk kortere enn planlagt. Denne ettermiddagen kom vi ned til riksvei 7 ved Halne Fjellstue. Dagen etter gikk vi videre østover til vi slo leir sør for Lægreidvannet. Vi hadde et par kompassleker underveis og en frisbeeskade på ettermiddagen.

Vi hadde lite nedbør men mye vind på turen. Det var også ganske kaldt, vel nede i 15 minus på det kaldeste, noe som ble ekstra kaldt med endel vind. Likevel – stemningen god som alltid. Dagsetappene var på +/- 15 km, noe som var ganske passelig når det er tur med stor gruppe med ulik erfaring fra vinterfjellet og -telting fra før.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s