Snøhetta og Dovrefjell

Innover fra Kongsvold mot SnøhettaDato: 19.-21. april 2006

Sted: Dovre og Snøhetta

Privat/organisert: Organisert, Høgtun fhs, friluftslivsklassen

Overnattingsform: DNT hytte (selvbetjent)

Hvem var med: friluftslivsklassen på Høgtun (Tor Inge, Anne Marte, Sveinung, Sigrun, Hanne, Bjarte, Thomas, Steinar, Åse, Åse Iren) og jeg

Kart: xx 1:50 000

Hele gjengen etter oppstigningen fra KongsvoldOnsdag 19. april

Vi kjørte opp til Kongsvold Fjellstue, hvor vi parkerte. Denne ligger på E6 like øst for Kongsvold stasjon på Dovrefjell. Veldig greit å parkere her, og hyggelig betjening. V gikk inn til Reinheim (DNT hytte, tilhører DNT Oslo og omegn), ca 15 km. Vi startet med en ganske bratt oppstigning gjennom skogen, etter dette var det flotte vidder, og (scooter)spor hele veien innover. Vi traff en scooter som holdt på å ta ned kvistinga for i år. Jeg hadde aldri brukket en stav på tur før, på 100 meters mellomrom brakk både Steinar og Sveinung hver sin!

På toppen av SnøhettaTorsdag 20. april

Tor Inge, Åse Iren, Anne Marte og jeg gikk opp til Snøhetta (2286 moh). Vi fulgte ryggen og hovedveien oppover, der det står faste stikker hele veien mot toppe. Det var skiftende vær, og en del tåke da vi nærmet oss toppen. Men vi hadde ikke mer enn tatt det obligatoriske toppbildet før tåka letta og vi fikk en fantastisk utsikt over hele Dovre. Det var begynt å bli ganske steinete og lite snø, så et par partier nedover måtte vi ta av skiene for å komme over, så det ble ikke den fineste nedkjøringa, men vi fikk noen gode sider når vi nærmet oss Reinheim igjen.

Snøhetta i aprilFredag 21. april

Vi pakket ut av hytta og vaska, og var av gårde til kl. åtte. Vi brukte ca 4 timer nedover igjen, inkludert en herlig lunsjpause i sola. Tor Inge, Anne Marte og jeg gikk litt bak de andre, og fikk sett en stor flott med moskus – vel og merke på relativt god avstand, men det var gøy å se! Det var et flott føre og god avslutning av turen.

Snøhetta bak fotografen, Reinheim ned til venstre og dalen ut til Kongshem i bakgrunnen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s