1. maihelg til Rondane

1. maihelgen er virkelig startskuddet for fine vårskiturer. Vi fant ut at Rondane var en egnet destinasjon denne helga. En nydelig helg – men langt fra «vårskitemperatur» om kvelden og natta!

Dato:  30. april – 3. mai 2015
Sted: Rondane, fra Mysuseter og rundt Rondvassbu
Privat/organisert: privat
Hvem var med: Rita, Harald, Birgitte, Lars Erik, jeg, Varg og Karo
Overnatting: telt
Kart: Turkart 1:50 000 Rondane

Torsdagen satte vi kursen fra hhv Trondheim og Oslo. Trondheimsbilen startet endel tidligere, parkerte på Mysuseter, fulgte traseen til sommerveien og fikk satt opp teltleiren 3-4 km før Rondvassbu mens det fremdeles var lyst. Nærmere midnatt så vi noen lys røre seg nedi bakken og Oslogjengen nærmet seg.

Fredagen hadde vi laaaang morgen med frokost og påfølgende lunsj før vi begynte å tenke på tur. Været var så som så, lavt skydekke men varmt. Vi hadde Storronden som mål i dag, men forstod ganske tidlig at det nok ikke ble toppen denne dagen. Det var lavt skydekke og ikke særlig skigunstig fjell med mye steiner som stakk opp, og klokka begynte også å tikke mot kveld. Så vi satte kursen mot leiren igjen og gjorde klart til utendørs fredagstaco. Det ble en kald fornøyelse men det smakte utsøkt.

Det var godt nede på blå grader om natta men neste morgen var været hakket bedre enn dagen før. Lang morgen denne dagen også, men vi satte kursen mot Veslesmeden litt tidligere enn dagen før. Det var relativt lavt skydekke i dag også og de siste hundre høydemeterne gikk vi uten sikt. Men da vi kom på toppen klarnet det opp og vi fikk en nydelig nedkjøring i nylig falt puddersnø. Det ble kjølig etter sola gikk ned denne kvelden også så vi bestemte oss for å ta middagen i teltet. Det var Lars Erik og jeg som stod for dagens middag. Det ble deilig rådyrbiff. Og jubelen stod i telttaket da Lars Erik overraskende dro opp en flaske rødvin til. Jubelen ble ikke desto mindre da det etter maten var fortært viste seg at Oslogjengen hadde tatt med sukkerbrød og ingredienser til bløtkake. Så det ble en skikkelig festkveld i teltet denne lørdagskvelden.

Søndagen våknet vi til strålende sol. Det ble egg og bacon til søndagsfrokost ute i sofakroken. Etter det gikk turen oppover mot Storesmeden. Jeg var ikke helt i form så Karo og jeg snudde etterhvert og hadde en fin lese-/sovestund i sofakroken mens de andre gikk oppover til Storesmeden (2016 moh). Den var visst litt brattere og mer utfordrende å bestige enn Veslesmeden, men de kom seg opp alle som en inkludert Varg.

Da de kom ned fra Storsmeden ble leiren rask pakket sammen og vi satte kursen ned mot bilene. Derfra dro vi henholdsvis nordover og sørover, etter en god start på mai måned.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s