Påskeklassiker Rondane

Teltleir ved BergedalstjønneDato: 3.-8. april 2008

Sted: Høvringen – Dørålen – Bergedalstjønne – Mysuseter

Organisert/privat: Turleder KRIK Villmark

Kart: Turkart 1:50 000 Rondane

Hvem var med: meg (turleder), Kristoffer Barbøl Vikebak (turleder), Harald Songe (turleder) + 8 deltakere

Vi hadde fem flotte dager i påskefjellet, for det meste i pent vær og lite vind, men også stedvis svært lite snø! Søndagen gikk vi et par timer på beina med skia på ryggen. Det var relativt mildt hele turen, rett rundt null grader, og maks noen få minusgrader om natta. Kaldeste morgen var det -5 grader – noe ganske annet enn fjorårets påskeklassiker med sterk vind og nedi 20 minus! Lunsjene ble også rolige og til tider lange, med mye sol og mandagen en vaffel på Rondvassbu. Føret var vanskelig å smøre til, men det gikk for det meste i klister eller varme smøringer. Dette førte til noe frustrasjon til tider, men gikk for det meste bra.

Fredag 3. april

Fredag var det oppmøte på Otta jernbanestasjon, og vi tok felles maxitaxi til Høvringen (800 kr), der vi slo leir bare en drøy km innover (oppkjørt løype mot Smuksjøseter).

Leirplassen under Gråhøe lørdag kveldLørdag 4. april

Lørdag gikk vi i løypa noen km til vi tok av og oppover mot Gråhøe. Det var en fantastisk flott dag, mange folk i løypa, men det ble det mindre av da vi tok av fra løypa. Vi slo leir rett under Gråhøe og hadde en utrolig flott usikt mot Hurrungane, Strynefjellet og helt til Romsdalshorn.

Søndag 5. april

Søndag gikk vi over Gråhøe og hadde en relativt sprelsk nedfart til Dørålsvatnet, med knall og fall og morsomme stunts (der heldigvis alle kom hele ned!). Snøen var ganske hardpakket. Vi fortsatte ned dalen og ble overrasket av en utrolig sterk vind, opp mot stiv kuling, da vi tok av fra Dørålsåen og rundet Nørdre Smehammaren på nordsiden. Her måtte vi gå et par timer på beina, da det var svært lite stein og mye ur.

Harald og Kristoffer med Rondeslottet i bakgrunnen

Vi slo leir ved Bergedalstjønne, rett sørvest for Digerronden, og slo opp teltene i sterk vind.

Mandag 6. april

Mandag hadde vi basecamp, noen prøvde seg mot Veslesmeden, noen gikk innover en liten tur mot Bjørnhollia, og noen passet leiren.

Tirsdag 7. april

Tirsdag gikk vi stikket løype til Rondvassbu og fortsatte mot Mysuseter. Leir nord for Storulfossen.

Onsdag 8. april

Onsdag gikk vi en liten time ned til Mysuseter der vi ble hentet av forhåndsbestilt taxi og kjørt ned til Otta jernbanestasjon (550 kr) der vi var litt før kl. elleve om formiddagen.

Lite snø fra Gråhøe og innover mot DørålenVi startet dagene med vekking halv syv – syv, og var av gårde mellom halv ti og halv elleve hver dag. Deretter gikk vi til ca kl 1200-1300 før lunsj. Vi gikk et par timer etter det før vi slo leir. Dette varierte fra kl. 1500 til 1800. Søndagen var den lengste dagen der vi var fremme ca kl. 1800, det hadde vært tungt og vanskelig føre og vær, og både en krevende nedoverbakke (ca 500 høydemeter) og gåing/bæring over stein.

Første og fjerde dag (og noen på mandagen) gikk vi deler eller hele dagen på stikket løype, resten utenfor løype. Det var nokså ”traffikerte” ruter de vi fulgte stikkene på. Begge deler bra og fint med variasjon.

Vi hadde svært lite nedbør på turen (kun noe natt til onsdag), men veldig skarp sol. Jeg ble snøblind på tirsdagen, og måtte ligge i teltet med bind for øynene hele kvelden – gøy… Heldigvis var det på slutten av turen og skapte ikke noen problemer. Sola gikk ned i åtte-nitida, så vi hadde god tid til matlaging utendørs, noe som gjorde måltidene til sosiale samlingspunkt. Dagsetappene på 10-16 km var veldig bra distanse da endel av deltakerne ikke hadde gått noe særlig langturer på ski med tung sekk (bra med kun rundt 1 mil første dagen, da denne brukes mye til å justere og bli vant med sekken, skiene, gruppa og lignende).

Utsikt mot Smedene, Trolltind og Rondeslottet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s