Kinsarvik Hardanger

Leirplassen vår på Ulsnes med ustikt mot Utne«Kimsing i Kinsarvik – med munker og moreller»

Dato: 6. – 8. august 2009

Sted: Basecamp på Ulsnes i Kinsarvik, tur opp Munketrappene og mot Toraldsnuten

Privat/organisert: privat, Valdresgjengen

Hvem var med: Rita, Harald, Torstein, Kristin, Georg, Heidi, Anna (3,5), Jakob (8 mnd), Asbjørn, Siri, Vebjørn (1), Audun, Magni, Sondre (15 mnd), Lars, Mette, Agathe (8 mnd), Jon, Fenny, Mona, Sverre og meg

Overnatting: telt

Kart: Turkart 1:50 000, Hardangervidda Vest (2005) og 1:100 000 Hardanger (?)

 

God steming i kveldssolaTorsdag 6. august

Rita og jeg kom ned Husedalen og alle treftes i Kinsarvik. Dro ut til leirplassen, Harald, Torstein, Jon og Fenny hadde snakka med en eplebonde på Ulsnes, 5 minutters kjøring mot Eidfjord fra Kinsarvik, og fått lov til å campe nede med fjorden. En fantastisk kveld i fjæra med grilling og sol – tross regn på værmeldinga.

opp MunketrappeneFredag 7. august – Munketrappene

Etter frokost dro vi mot Lofthus og svingte av til venstre ved turistinformasjonen, forbi skolen og fulgte skiltinga mot Nosi opp 200 høydemeter til P-plassen. Fulgte merket T-sti bratt oppover lia i sikksakk svinger og gjennom skogen. Ved ca 700 moh begynte Utsikt fra Nosi mot SørfjordenMunketrappene. En avdeling av Lyse kloster lå i Lofthus, og det sies at munkene hjalp til med å gjøre veien opp til fjellet mer tilgjengelig med å bygge trapper oppover. Flotte trapper og sti var det i alle fall. Vi kom opp til Nosi – som visstnok ligner en nesetipp – med flott utsikt utover Sørfjorden og Folgefonna på andre side av fjorden, og gikk oppom Rjukandefossen før vi dro ned igjen.

Lørdag 8. august – mot Toraldsnuten

Rita, Fenny og jeg stod opp klokka seks og dro inn til Eidfjord for å se første del av Norseman (triatlon som går ut på å svømme 3,8 km i fjorden inn til Eidfjord, sykle 18 mil over Hardangervidda til Rjukan, og løpe maraton (42 km) opp til Gaustadtoppen). God stemning på brygga tidlig om morgenen – og vi var glade det ikke var oss som deltok…

oppe på ca 600 moh mot ToraldsnutenVi delte oss i to, barnefamiliene gikk inn Husedalen for å plukke blåbær, mens vi andre gikk rett opp fra leirplassen, oppover mot Toraldsnuten (1200 moh). En bratt men fin sti her også. Vi gikk opp en traktorvei i svingen vest for Ulsnes, og fulgte eplehagen til vi fant stien ved ca 70 moh. Det var hun som eide gården vi campet på som hadde merket stien oppover. Vi gikk gjennom furuskog og senere bjørkeskog de første 500 høydemeterne. Etter dette fikk vi en utrolig flott utsikt utover Sørfjorden og fjellene rund. Det var masse og store blåbær oppover lia. Vi gikk opp til vi kom til hengedalen og et platå på ca 750 moh, der det også var en liten støl. Det hadde begynt å regne ganske bra, så vi spiste lunsjen her og gikk nedover etterpå. Da vi kom til campen igjen fikk vi beskjed om at vi måtte rive leiren, for de skulle slå gresset før det varslede stornedbøren skulle komme. Siden alt var vått av regnet, det var meldt regn hele kvelden og neste dag og søndagen likevel skulle brukes hovedsakelig til hjemreise, dro vi like godt hjemover lørdag kveld. En brå slutt, men noen av oss fikk i alle fall laget en deilig middag på kaia i Kinsarvik – og da kom sola… På tross av alle værmeldinger!

Nesten hele gjengen på toppen av Munketrappene med Folgefonna i bakgrunnen

2 kommentarer om “Kinsarvik Hardanger

  1. Det var artig å se! Jeg gikk på Hardanger Folkehøgskule`s friluftslivlinje som 17-åring – og jeg er 54 i dag. Vi brukte munketrappene som en innfallsport til Hardangervidda. Flott turområde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s