Sunndalsfjella – Grøvudalen

På reinsjakt der jakta var over før den var begynt (for min del)…!

Teltplassen vår ved Fegran i Grøvudalen
Teltplassen vår ved Fegran i Grøvudalen

Dato: (21.) 23. – 25. august 2013

Sted: Sunndalsfjella, Grøvudalen

Privat/organisert: privat

Hvem var med: Lars Erik, jeg og Varg

Overnatting: telt

Kart: Storskrymten (M711)

Lars Erik og Varg dro innover onsdag kveld, mens jeg kom fredag kveld. Fredag formiddag fikk jeg telefon fra Lars Erik med en trist nyhet – jakta var over. Etter tre timers jakt torsdag formiddag hadde han skutt både simla og kalven han hadde fellingstillatelse til. Så det ble ikke noe jakt for min del. Det var jo egentlig supert, kan se frem til mange gode reinsdyrmiddager fremover – men litt dumt ikke å få vært med på jakt da. Men det kommer nok flere sjanser. Det var meldt strålende vær hele helga, så jeg dro likevel. Om det ikke ble reinsjakt kunne det i alle fall bli fjelltur.

Varg og Lars Erik møtte meg med bilen. De hadde gått opp til stedet han hadde skutt begge dyrene, hentet med det ene dyret ned (det andre hadde han tatt med til teltplassen dagen før, etter slaktingen) og gått ut til bilen med det. Fra bilen var det ca 1 mil å gå, så til sammen hadde de gått ca 3 mil med mange kilo på ryggen og var rimelig slitne. Vi kom fram til teltet i ellevetida og hadde gått siste timen i skumringen.

Lørdag valgte Lars Erik og Varg og bli ved teltet og kose seg i nærområdet. Lars Erik hadde funnet en super basecamp ved Fegran i Grøvudalen sør-øst for Grøvudalshytta (KNT). Sola skinte og det var varmt og godt. Etter en lang og lat morgen utenfor teltet gikk jeg oppover langs eggen sørøst for Raudbekken. Det gikk rett opp, så høydemeterne gikk raskt unna og utsikten var fantastisk. Jeg gikk opp til Raudbekkjekollen (1773 moh) – og fikk en fantastisk utsikt utover mot Trollheimen, Snøhetta og Stoskrymten, utover Møre og innover til Sverige.

Vel tilbake til teltet ble det laget gryte av Reinhjerte – nam! Vi fikk besøk av naboene våre – en gjeng kuer. De kom daglig. Men flyttet seg heldigvis etterhvert til andre sida av elva.

Søndagen var det like fint vær. Vi plukket med oss kjøttet fra den andre reinen, pakket teltet og gikk ned Grøvudalen. Mange nydelige plasser å ta små raster – og mange fine potensielle teltplasser! Nesten fremme ved bilen får plutselig Lars Erik øye på noe på bakken som viser seg å være en gammel pilspiss. Mandagen tar han den med til Vitenskapsmuseet i Trondheim og får vite at dette var et veldig interessant funn. Den stammer enten fra 1300-tallet eller 800-tallet! Blir spennende å følge med på hva de finner ut etterhvert om pilspissen.

Utsikt inn dalen fra leirplassen
Utsikt inn dalen fra leirplassen
Det lille vannet Fegran og teltplassen sett fra turen oppover mot Raudbekkjekollen
Det lille vannet Fegran og teltplassen sett fra turen oppover mot Raudbekkjekollen
Trollheimen
Trollheimen
Toppen av Raudbekkjekollen!
Toppen av Raudbekkjekollen!
Snøhetta til venstre og Storskrymten til høyre
Snøhetta bak til venstre og Storskrymten bak til høyre
Ei lita steinbu til å lagre kjøtt og div, ved vannet på 1556
Ei lita steinbu til å lagre kjøtt og div, ved vannet på 1556
Reinhjertegryte til middag!
Reinhjertegryte til middag!
Lang morgen og lang kveld utenfor teltet!
Ingenting er som lange morgener og lange kvelder utenfor teltet!
Om litt er kaffen klar
Om litt er kaffen klar
Mye godt kjøtt til vinteren!
Mye godt kjøtt til vinteren!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s